eigenaarslogin >>

divider

Hoe kun je de waarde van je huis verhogen

Hoe kun je de waarde van je huis verhogen

Gepubliceerd op: 21-03-2014

 

Benut de ruimte onder je dak voor extra oppervlakte.

Wie een woning met een hellend dak bezit, bewoont al te vaak slechts 2 verdiepingen. Dat is zonde, zo gaat er immers veel ruimte onder het dak verloren. Zorg voor een goede dakisolatie, een stevige vloer en een praktische trap en de ruimte onder je dak is klaar om allerlei functies te vervullen. Extra slaapkamers, een speelkamer of een bureau: het kan allemaal! Door de ruimte onder je dak te gebruiken, breid je de bewoonbare oppervlakte gevoelig uit. Het is dus een goede investering die zowel de oppervlakte als de waarde van je huis vergroot.

Tover je kelder om tot een waardevolle ruimte.

Ook de kelder is vaak een vergeten ruimte in het huis. Door de kelder droog te maken, te isoleren en af te werken, creëer je echter een aangename extra ruimte. Maak van je kelder bijvoorbeeld een speelkamer, een ‘mannenkamer’ met een biljart of een wellnessruimte met een saunacabine. Met deze laatste oplossing sla je zelfs twee vliegen in één klap: zowel de extra bewoonbare oppervlakte als de wellnessruimte zijn investeringen die de waarde van je huis gevoelig verhogen.

Parkeergelegenheid verhoogt de waarde van je huis.

Zeker wanneer je in een buurt met weinig parkeergelegenheid woont, is een eigen parkeerplaats zeer interessant. Voor de deur kunnen parkeren, bespaart immers heel wat tijd, en tijd is geld. Het is dan ook een goed idee om je voortuin om te toveren tot een parkeerplaats voor twee wagens. Een carport is ook een interessante investering. Op het platteland zorgt een mooie voortuin met bloemen en planten dan weer voor een goede indruk.

Vergeet de buitenkant van je huis niet.

Veel mensen investeren voornamelijk in de leefruimten, maar vergeten dat ze de waarde van een huis ook kunnen verhogen door de buitenkant aan te pakken. Een gevelreiniging of een likje verf, een goed onderhouden voortuin, een nieuwe voordeur, … het zijn allemaal elementen die een rol spelen.

Weet je niet goed welke investering je moet kiezen? Denk dan aan het doelpubliek aan wie je graag je huis wil verkopen en hou rekening met hun wensen.

Voor info 03/449.09.09Klik hier om terug te keren naar de nieuwspagina.

divider

Vdhimmo gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. meer infoverder gaan