eigenaarslogin >>

divider

Geothermische warmtepomp: goed voor milieu én portemonnee

Geothermische warmtepomp: goed voor milieu én portemonnee

Gepubliceerd op: 05-05-2014

Een betrouwbare warmtebron

Omdat je voor de installatie een ondergronds buizensysteem nodig hebt, is de installatiekost van een geothermische warmtepomp wel hoger dan, bijvoorbeeld, een luchtwarmtepomp. Daar staat dan weer wel tegenover dat de warmte die je uit de grond onttrekt het hele jaar door stabiel is. Zelfs als het buiten vriest, maak je het binnen lekker warm met een geothermische warmtepomp.

Geen grote tuin nodig

Het is een misvatting dat je voor een geothermische warmtepomp een grote tuin nodig hebt. Het ondergrondse buizensysteem (dat enkele tientallen meters lang is) kan immers zowel horizontaal als verticaal onder de grond worden geplaatst. Bij kleine tuinen wordt er dus vaak in de diepte gewerkt. Dit maakt de kost wel wat groter.

Ideaal voor vloerverwarming

Een geothermische warmtepomp wordt vaak aangesloten op een vloerverwarmingssysteem of op de verwarming van je zwembad. Maar je kunt geothermie ook gerust gebruiken voor je warmwaterboiler of een combinatie van beide.

De prijs van een geothermische warmtepomp

Wie een geothermische warmtepomp wil kopen, kan bij een tiental producenten terecht. Afhankelijk van de producent, de kwaliteit en de grootte van de installatie, kost de aankoop én installatie van een geothermische warmtepomp tussen de 10.000 en 20.000 euro. Een stevige investering dus, maar wel een die zichzelf op termijn terugbetaalt!

 Klik hier om terug te keren naar de nieuwspagina.

divider

Vdhimmo gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. meer infoverder gaan